Zoals eerder op mijn blog genoemd, wil ik iets vertellen over de wandeltochten die ik heb gemaakt met Dolf. Natuurlijk worden de foto’s die ik heb gemaakt tijdens die tochten op deze site gezet.
Een van de tochten die we maakten, was op 28 oktober Amsterdamse Duinwaterleiding gebied waar we nadat we eerst koffie hadden gedronken, gelijk al na 100 meter op het park tegen een stelletje reeën aan liepen. En dat was niet het enige wild wat we tegenkwamen, er liepen daar ook damherten die we op de foto konden zetten. Nadat bijna 8 km gelopen hadden, zagen we een staart voorbij komen. Maar een staart waarvan ? Jawel hoor een vos. Iets waar we al jaren naar gezocht hadden op de Hoge Veluwe, maar hier kwamen we hem gewoon tegen op een meter of 25 afstand. En natuurlijk mochten we genieten van het mooie landschap daar met kanaaltjes en bruggetjes.
Verder zijn we op 15 november naar Tiengemeten geweest en wilden we daar een wandeling van 8 km doen, maar doordat het daar heel drassig was en we geen laarzen bij ons hadden, zijn we niet verder gekomen dan een kleine 5 km. Maar dat wil niet zeggen dat we er geen foto’s gemaakt hebben en dat we niet van de natuur genoten hebben. Het was alleen jammer dat het niet erg helder was en dat er geen wild te zien was. Er waren ook niet veel vogels te vinden. Er waren wel wat zwanen en eenden te zien, maar veel meer is er in deze tijd van het jaar niet te vinden.
Op 28 november zijn we naar het natuurgebied De Planken Wambuis geweest. Dat is een natuurgebied van Natuurmonumenten vlak bij Ede. We hebben daar een wandeling gemaakt van 9 km. Op de foto’s is te zien dat het er erg koud (rond het vriespunt) was, maar ik had een paar term0-sokken en een termo-hemd aan. Er moeten daar edelherten en reeën rondlopen, maar we hebben ze niet gezien. We zagen wel in de verte wat hekrunderen en paarden. Later liepen we bijna andere hekrunderen tegen het lijf liepen, die we wel op de foto konden zetten. Helaas was dat het enige wild wat we tegenkwamen en als we daar nog eens wild willen zien, dan moeten we er erg vroeg (meestal zijn ze er rond 07.00 u) bij zijn en misschien gaan we er nog wel een keer terug.