Zoals al eerder op deze website gezegd, soms ben je door omstandigheden genoodzaakt een stapje terug te doen. Dan kom je uit bij oude hobby’s die weer uit de doos gehaald worden. Een van die hobby’s is fotografie. Een van mijn neefjes had een ongebruikte spiegelreflexcamera liggen, maar het was er nog wel eentje waar een filmrolletje moest. Dit was natuurlijk niet ideaal maar wel genoeg om te kijken of ik het nog wel leuk zou vinden. Per slot van rekening was het een hobby die ik 20 jaar geleden leuk vond, maar misschien nu niet meer. Dit was een camera zonder een lens, dus het eerste wat ik moest doen was een lens kopen. En natuurlijk is Marktplaats een goede optie om iets te kopen wat niet altijd nieuw hoeft te zijn.

 

Dus mijn eerste camera bestond uit een Nikon F60 met een standaardlens 15 – 50 mm lens.

Na een paar rolletjes verder bleek dat ik het wel leuk vond, maar wel duur. Elke keer die rolletjes wegbrengen en aflaten drukken was niet echt iets wat binnen ons budget paste. Daarom werd een andere camera gezocht en gevonden. Dit werd een Nikon D50.

 

Dit was een camera die ik kon lenen van mijn broer en waar de zelfde standaardlens op kon.  Maar dit was een camera, waarbij alleen de automatische stand werkte. 

Na een paar cursussen fotografie (zowel schriftelijk als mondeling) werd de Nikon D50 aan de kant gelegd en vervangen door eerst een Nikon D70 en later door een Nikon D80.

  Nikon D70

 

 

Nikon D80

Er is niet zoveel verschil tussen beide camera’s alleen dat de D80 heeft meer mogelijkheden (o.a. meer pixels en een hogere resolutie).

Omdat er steeds meer tochtjes werden gemaakt met het doel om reeën en ander groot wild te fotograferen werd de Nikon D80 ingeruild voor een D7000.

 

 

En natuurlijk moesten er ook verschillende lenzen bij gekocht worden. Met een kitlens van 18-50 mm kom je niet ver als je niet dichtbij kunt komen. Daarom heb ik mijn “glaswerk” maar vervangen door een Tamron 18-120 mm en uitgebreid met een Nikon telelens van 55-300 mm en een Sigma telelens van 150-500 mm. Een Bresser macrolens 60 mm, F2.8/F22 met een vergroting van 0.1 – 2.0 maakt mijn lenzen kompleet. Met een Metz flitser en een grip met extra accu is mijn fototas helemaal gevuld. Dit alles kan op een Benro, Type FGP28A statief met een Joystick – balhoofd gezet worden om vooral de 150-500 mm telelens steviger te laten staan.