Jan is geboren op 11 juli 1954 in Hedel als oudste zoon van Rochus en Riet van Leeuwen – Daams.

Na zijn lagere schoolperiode heeft hij het grootste gedeelte van zijn opleiding genoten in Den Bosch. Omdat het geloof een grote rol in zijn leven is gaan spelen, heeft Jan een diakonaal jaar bij Youth for Christ Nederland gedaan. Na zijn huwelijk met Jennie heeft hij 8 jaar als ouderling dienst gedaan in de Nederlands Hervormde Kerk in Strijen.

Uit het huwelijk met Jennie zijn twee kinderen voortgekomen: Ron (23) en Rianne (20). Ron is nog vrijgezel en Rianne heeft ondertussen 3 ½ jaar verkering met Peter. Na wat omzwervingen is Jan in 1989 terecht gekomen als boekhoudkundig medewerker bij P&O Nedlloyd in Rotterdam. Na verschillende funkties kreeg hij het applicatiebeheer van het boekhoudpakket Coda OAS toebedeeld.

Na dit enkele jaren gedaan te hebben, werd er voor een ander boekhoudpakket gekozen: People Soft. Hiervoor echter zou het applicatiebeheer in London gedaan worden en kon Jan voor een andere funktie binnen P&O Nedlloyd kiezen. Echter het applicatiebeheer beviel hem zo goed dat hij koos voor een nieuwe uitdaging.

Na wat tijdelijke contracten (o.a. bij Achmea en HTM) kwam hij als consultant te werken bij BG Advies Nederland BV, nu een onderdeel van de Solmate Groupe. Na daar 1½ jaar gewerkt te hebben werd hij getroffen door een hartaanval. Tijdens het katheteriseren schoot er een bloedpropje los naar zijn hersenen en hierdoor raakte hij verlamd en kon niet meer praten. Dit heeft zich in de loop van 2 dagen helemaal hersteld en hij heeft daar uiterlijk gezien niets van over gehouden. Alleen zijn concentratievermogen is achteruit gegaan, hij is langzamer geworden in zijn beslissingen en hij is eerder moe, waardoor hij regelmatig ‘s-middags een paar uur gaat rusten. Hierdoor kan hij zijn werk niet meer uitvoeren en is als consultant niet meer geschikt. Ondertussen is hij 100 % afgekeurd.

Doordat zijn werk voortkwam uit zijn hobby’s (computers en software uitproberen) was hij genoodzaakt zijn interesses te verleggen naar andere terreinen.

Zijn hobby’s bestaan nu uit het bouwen van websites, muziek (luisteren en spelen in een begeleidingsband van een koor), een tropisch zoetwater aquarium en vooral niet te vergeten: fotografie.

Verder is hij scriba van de Gereformeerde Kerk in ‘s-Gravendeel, wat toch best wel wat werk met zich mee brengt.

Over de genoemde hobby’s vindt je op deze site wat meer informatie.